Manchester City F.C

Manchester City F.C er en engelsk fotballklubb i Premier League og hovedkonkurrenten til Manchester United. Begge klubbene holder til i den populære byen Manchester, noe som har resultert i en av de største samlingspunktene for engelsk fotballfans i landet. 

Klubben er en del av Premier League og har vært dette i en årrekke. De har tilhold på City of Manchester Stadium, en moderne stadium med kapasitet på 54.000 mennesker. I 2019 vurderte Forbes klubben til å være den femte mest verdifulle klubben i verden. 

Historien om Manchester City

Historien til klubben starter i 1880 da St. Mark’s (West Gorton ) etableres som en lokal fotballklubb i byen. Deretter skifter klubben navn til Ardwick Association Football Club i 1887 og sitt nåværende navn Manchester City i 1894. I perioden 1923 til 2003 holdt klubben til på Maine Road, men de flyttet i 2003 inn på nytt anlegg Etihad Stadium. Det er dette som i dag er klubbens primære trenings- og kamparena. 

Manchester City sin første milepæle kom i 1899 da de vant andre divisjon i britisk fotball – og dette satt startskuddet for Manchester City sin inntreden i Første divisjon. I 1904 tok de sin første FA Cup seier. Den neste store seieren kom i 1937, da klubben vant første divisjon. Deretter fulgte en lengre periode i øverste divisjon av engelsk fotball, men i 1963 rykket de ned igjen til andre divisjon – hvor de ble værende i to år. 

1960- og 70-tallet ble en storhetsperiode for klubben, og de endte opp med å ta hjem en rekke pokaler for sin innsats. Dette skjedde under ny ledelse av duoen Joe Mercer og Malcolm Allison. I nyere tid har klubben slitt med å finne tilbake til suksessen, og det har vært en rekke utbyttinger både i spillere og trenere. 

Hall of Fame Manchester City

Det er en rekke profilerte spillere som har bært den blå og hvite drakten til Manchester City. Klubben har også hatt en rekke anerkjente trene, så i dette avsnittet skal vi trekke frem noen navn som har satt sitt preg på den mer enn 140 år lange historien til klubben. 

 • Pep Guardiola
 • Manuel Pellegrini
 • Roberto Mancini 
 • Denim Law
 • Billy Meredith
 • Frank Lampard
 • Niall Quinn
 • Alan Balkl
 • Peter Doherty
 • Kevin Keegan 
 • Bert Trautmann

Denne listen fortsetter med en rekke andre navn, men dette er etter vår mening noen av nøkkelspillerne og trenere som har gjort klubben til det den er i dag.

Oppsummering

Manchester City FC er en fotballklubb som i mer enn 140 år har vært en del av det øverste sjiktet i britisk fotball. Klubben har vært hjem for en rekke profilerte spillere, men den har også tatt hjem en rekke prestisjefylte medaljer. Klubben har gjort det godt både på hjemmebane og internasjonalt, noe som har gjort Manchester City til en av de mest populære klubbene i Europeisk fotball. Helt til slutt er det verdt å merke seg at klubben har hatt en dårligere periode nylig, så dette kan absolutt være en spennende klubb å følge med på videre under ny ledelse.