Sheffield United FC

Selv om klubben har en over 130 år lang historie, er Sheffield United en lite profilert klubb i britiske Premier League. Klubben holder til i Sheffield, South York som er en time unna Leeds. Klubben startet som et utskudd fra Sheffield United Cricket Club i 1889, men har i dag plassert seg som en av de beste klubbene i britisk fotball. 

De har vunnet førstedivisjon en rekke ganger, men ingen i nyere tid. Tidlig i sin eksistens gjorde klubben det svært godt i britisk fotball, men det lå lenge en mørk periode over Sheffield. Dette inkluderte perioden 1975-1994 hvor klubben rykket ned til andre divisjon. Dette resulterte i en rekke omorganiseringer og bytte av ledelse, men klubbens problemer tok ikke slutt der. 

Sheffield United ble nemlig preget av dårlig finansiell ledelse, noe som holdt klubben på randen av konkurs i en årrekke. Det mørkeste punktet til klubben kom i 1981, da klubben rykket helt ned til fjerde divisjon i britisk fotball. De har riktignok kjempet seg tilbake, men det hele 14 år før klubben var tilbake i Premier League (1. divisjon).

Historien om Sheffield United FC

Sheffield har lenge vært en industriell by spesielt kjent for produksjon av bestikk, noe som har påført klubben kallenavnet “The cutlers”. Klubben har sitt utspring fra Sheffield United Cricket Club som ble stiftet i 1854, men fotballaget ble ikke stiftet som egen enhet før i 1889. Selv om united i dag er en vanlig forlengelse å bruke i britisk fotball, var det Sheffield United som var den første klubben til å ta dette i bruk i navnet sitt. 

Klubben gjorde det svært godt i perioden på 1920-tallet, og ble fort en del av FA cupen. De kom på andre plass i sesongene 1897-98, 96-97 og 99-00. Klubben kom seirende ut av Fa cup i årene 1899, 1902, 1915 og 1925. Fansen har deretter måtte vente lenge på et nytt trofe, ettersom klubben ikke har vunnet Fa cupen siden 1925. 

De har derimot spilt en rekke andre mesterskap og gjort seg bemerket i UEFA og Premier League. Dette er riktignok ikke det samme som å vinne FA cupen, men de har lenge vært i toppsjiktet av britisk fotball uten å gå av med seieren. Klubben fikk et rufsete rykte etter problemene i perioden 1975-2013, da klubben var herjet av dårlig ledelse, finansiell konkurs og spillerflukt.

Oppsummering

Sheffield United FC er en av de eldste klubbene som fortsatt er aktive i 1. divisjon av britisk fotball, men dette har ikke gått smertefritt for seg. Klubben har flere ganger vært plaget av finansiell konkurs, spillerflukt og konflikter i ledelsen. Dette har resultert i at klubben ikke har klart å gå av med seieren siden 1925, til tross for at den har deltatt i store deler av mesterskapene de siste 100 årene. 

Klubben har blant annet gjennomgått 14 år i de nedre divisjonene, og har spilt så lavt som fjerdedivisjon i 1981. Dette markedere heldigvis vendepunktet for klubben som senere har klart å klatre opp igjen til første divisjon.