Norwich City

Selv om Norwich spilte sin første kamp allerede i september 1902, så er det et profesjonelt britisk lag som har gått under radaren for mange. Laget har spilt i både EFL Championsship og Premier League, men det har forblir et lag på sidelinja. 
Imidlertid har dette åpnet en del muligheter for de som virkelig kjenner engelsk fotball inn- og ut. Norwich City har ikke levert de beste resultatene i første divisjon av Premier League, men deres odds har vært populære i andre divisjon. Laget har nemlig ligget på vippen mellom første og andre divisjon, noe som har bydd på en rekke muligheter for informative fotballfans.

Historien om Norwich City

Historien til Norwich City strekker seg tilbake til 17 juni 1902. Dette gjør klubben til en av de eldste klubbene i europeisk fotball som aktivt har spilt sammenhengende. Klubben ble stiftet på Criterion Café i Norwich og spilte sin første kamp allerede det samme året. 

De meldte seg inn i det lokale mesterskapet Norfolk & Suffolk League, men de ble sparket ut i 1905. Dette fordi klubben på dette tidspunktet ble ansett som en profesjonell klubb, og Norfolk & Suffolk ligaen var for amatørklubber. Det samme året søkte klubben seg derfor inn i Southern League hvor de ble tatt opp. 
Deretter opplevde klubben et opphold når første verdenskrig brøt ut, noe som førte til at klubben ble påført store økonomiske tap. Klubben ble derfor likvidert og gjenstartet så snart krigen var over. Siden den gang har klubben vært et fast innslag i andre og tredje divisjon av engelsk fotball, før de nylig gjorde sin entre i Premier League.

Oppgangsperioden

Klubben herjet lenge i andre divisjon, men i 1974 gikk ledelsen av klubben over til John Bond. Styret i klubben satt sin lit til den nye treneren og ble raskt belønnet for tilliten sin. Allerede den første sesongen etter at John Bond tok over laget, havnet de i finalen i førstedivisjon på Wembley. 

Her tapte de 1-0 mot Anton Villa, men dette ble startskuddet på en langvarig oppgangsperiode. Dette fortsatte i perioden 1980-1992 hvor klubben spilte mot en rekke anerkjente klubber med gode resultater.

Stadion


Norwich spiller på Carrow Road – en fotballstadion i Norwich, Norfolk. Arenaen ble bygget i 1935 og deretter utvider en rekke ganger. I dag har stadion en kapasitet på 27,359 mennesker og en eksisterende rekord på 43,984 tilstedeværende på stadion. Arenaen har også blit brukt til en rekke konserter hvor blant annet Elton John og George Michael har spilt.


Oppsummert


Norwich City har vært en klubb som lenge har herjet mellom første og andredivisjon i engelsk fotball, men sjeldent laget historie. Klubben har ved flere anledninger kommet helt til finalen, for deretter å tape mot mer profilerte lag. Imidlertid har Norwich lenge vært et spennende lag å følge takket være din dominanse i andre divisjon.

Selv om laget flere ganger har rykket ned til andre divisjon, så har den påfølgende sesongen ofte ført til opprykk. Laget har derfor ofte vært å se i andre divisjon finaler som ofte har blitt vunnet.